Tour de France

Verhalen uit de Tour

Zet je fiets veilig op slot met een Axa fietsslot

Uit peilingen is gebleken dat er de laatste jaren een piek te zien is in de diefstal van fietsen. Fietsverzekeringen laten doorschemeren dat de premies voor hun verzekeringen omhoog gaan door de explosieve groei van fietsendiefstal. Zonde geld en dat terwijl fietsendiefstal gemakkelijk te voorkomen is! Want wat is nu de oorzaak van deze stijging in fietsendiefstallen? Voor een klein deel valt dit te wijden aan de fietsendieven die steeds handiger worden in het openbreken van sloten en voor het grootste deel hangt dit samen met een verkeerd gekozen fietsslot. Hoe zet u uw fiets goed op slot, zodat ze nagenoeg niet gestolen kunnen worden?

Stichting Art heeft het ons allereerst wel erg makkelijk gemaakt door een keurmerk te hangen aan het type fietsslot, het zogeheten ART keurmerk. Dit geeft aan hoe goed uw fiets beveiligd is met een bepaald slot. Naar gelang de waarde van uw fiets valt het aan te bevelen kun je een hoger ART keurmerk kiezen. Een ART-2 certificering biedt voldoende bescherming aan een stadsfiets. Indien u een duurdere fiets heeft, kunt u beter kiezen voor een ART-3 slot. Op de website van Stichting Art kunt u fietssloten controleren op het al dan niet hebben van een ART keurmerk. AXA fietssloten staan er bekend om veelal te voldoen aan het ART keurmerk.

Daarnaast valt het aan te bevelen om te kiezen voor een tweede slot om uw fiets nog beter te beveiligen. Een mogelijke keuze is een AXA ringslot met een AXA kettingslot, aldus Stichting Art. Dit is tevens de meest gemaakte keuze. Welke twee type sloten u kiest hangt af van uw eigen wensen. Wilt u het slot gemakkelijk mee kunnen nemen bij uw handbagage dan valt het aan te bevelen te gaan voor een AXA vouwslot. Vind u het belangrijk voldoende kabellengte te hebben bij het vastmaken van de fiets? Dan kunt u kiezen voor het AXA oprolslot. Het is dus van belang dat u nagaat welke prioriteiten u stelt aan uw fietsslot. Op basis van deze wensen kiest u het AXA fietsslot dat bij u past!

Tot slot blijkt uit onderzoeken naar fietsendiefstallen dat fietsen die los op slot staan het eerst gestolen worden. Dit betekent dat fietsen die zijn vast gemaakt aan de fiets zelf, zoals een ringslot, het minst goed beveiligd zijn. Fietsen die zowel zelf op slot staan en daarnaast vast gemaakt zijn aan een omgevingsobject worden minder vaak gestolen. Het wordt fietsendieven dan wel erg moeilijk gemaakt. Het is dus van belang uw fiets niet alleen op slot te zetten met bijvoorbeeld een AXA ringslot, maar ook nog vast te maken aan een boom of fietsenstalling met behulp van bijvoorbeeld een AXA kettingslot.

Welk fietsslot u ook kiest, met AXA fietssloten bent u zeer goed beveiligd tegen fietsendiefstal. Geef fietsendieven geen kans en zet uw fiets altijd goed op slot met een AXA fietsslot!

Info & Utils

Published in zondag, april 7th, 2019, at 11:59, and filed under Uncategorized.

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Comments are closed.

Tour de France © 2019. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.