Tour de France

Verhalen uit de Tour

Biljartkeu, verschillende soorten

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe biljart keu is het je vast al wel opgevallen: er zijn ontzettend veel verschillende biljartkeus te vinden. Dit is eigenlijk ook erg logisch omdat een goede biljartkeu voor iedereen weer anders is. Het is dan ook erg belangrijk dat je een goede biljartkeu vindt die voldoet aan jouw persoonlijke wensen. Zo gebruik je geen snookerkeu bij een potje pool en andersom. Als je naar een biljart en poolcentrum gaat wordt er vaak een keu aangeboden. Deze zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor de desbetreffende persoon. Ook is de kans groot dat deze biljartkeus niet bepaald goed verzorgd en behandeld worden. Wanneer je regelmatig gaat poolen of snookeren (of een mooie snooker – of pooltafel in huis hebt staan) is het aan te raden om een eigen biljartkeu te kopen.

Voor elke vorm een andere biljartkeu

Voor elke vorm van biljart gebruik je een andere biljartkeu. Hieronder worden enkele vormen van biljart en de bijbehorende biljartkeus beschreven.

Carambole biljartkeu
De Carambole biljartkeu wordt gebruikt bij carambolebiljart. Carambolebiljart is een vorm van biljart en in het Nederlands is dit de variant die meestal bedoeld wordt met biljart. Het doel van deze vorm van biljart is om zoveel mogelijk caramboles te maken, dat wil zeggen dat de speelbal beide andere ballen geraakt heeft. Hierbij hebben de spelers allemaal een andere kleur speelbal, vaak wit of geel. Als een speler een carambole maakt mag hij of zij nog een keer stoten, anders gaat de beurt naar de tegenstander. Wie het eerst het voorgeschreven aantal caramboles behaalt heeft gewonnen. Voor deze vorm van biljart kan je dan ook het beste een speciale carambole biljartkeu aanschaffen.

Pool biljartkeu
Ook voor poolen heb je ook een speciale biljartkeu. Poolen is natuurlijk weer een hele andere vorm van biljart dan carambole. De verschillen tussen de carambole – en poolkeu zijn onder andere:

  • Het gewicht: de poolkeu heeft een gemiddeld gewicht van 550 gram waar het gewicht van de carambole keu gemiddeld op 500 gram ligt.
  • De lengte: de poolkeu is 145 centimeter lang en de carambole keu 140 centimeter.
  • De diameter van de pomerans. De diameter is van de poolkeu meestal 13 of 13,5 millimeter. De carambole heeft een diameter van 11,5 millimeter.

Voetbalshirt echt of nep?

Er zijn tegenwoordig zoveel voetbalshirts op de markt en met enorme prijs verschillen. De prijs kan wel variëren van 90 tot 10 euro. Meestal kun je er vanuit gaan als je er 90 euro voor betaald dat het echte shirts zijn. Maar toch wil je zeker weten of je niet 90 euro over de balk gooit vanwege een nep-shirts. Gelukkig kan je in de Nederlandse grote sportwinkels er vanuit gaan dat er echte originele merkshirt word verkocht. Bekende merk kleding zoals Nike, Adidas, Puma enz. Hebben strenge eisen aan winkels waar ze hun merk verkopen. Je kan er vanuit gaan dat een winkel in een zijstraatje niet zomaar originele Nikes mag verkopen. Ga je naar minder bekende winkels of koop je in het buitenland moet je echter beter oppassen. De laatste jaren zijn namelijk de nep bijna niet te onderscheiden van de neppe. Ze worden in Azië steeds beter in het kopiëren van T-shirts. Natuurlijk is er niks mis met nep shirts. Zeker als je financieel niet zo breed hebt en veel kosten kwijt bent aan je studie is het fijn om toch een shirt van je favoriete club te kunnen dragen.

Waar moet je op letten als je een echte merk shirt wilt hebben?

Kwaliteit
Kwaliteit is vaak veel slechter dan de originele shirts. Nep shirt zijn vaak gemaakt van mindere sterkere materiaal, er staan spelfouten op en de naden zijn slecht gestikt. Je kunt deze shirt vaak makkelijk uit elkaar scheuren.

Label
Bekijk goed de label van de shirt die je wilt kopen. Vaak staat hier al de officiële merk op aangegeven. Je kunt ook zien waar het gemaakt is en wat et adres is van de fabrikant. Waslabel zit altijd aan de linkerzijde van de shirts.

Buitenland
Belangrijk is om te weten dat originele voetbalshirts overal ter wereld ongeveer de zelfde prijs hebben. Reken altijd eerst even om in valuta om uit te rekenen of het ongeveer dezelfde prijs heeft. Een voetbalshirt die ruim 20 euro goedkoper is kun je al vanuit gaan dat dit niet de originele model is.

Kortom zijn een hoop zaken waarop je moet letten wanneer je een voetbalshirt koopt. Wij hopen je hiermee op weg te helpen om een juiste keuze te maken. Wanneer je op internet zoek naar shirt word het natuurlijk allemaal wat lastiger.

Tour de France © 2016. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.