Tour de France

Verhalen uit de Tour

Biljartkeu, verschillende soorten

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe biljart keu is het je vast al wel opgevallen: er zijn ontzettend veel verschillende biljartkeus te vinden. Dit is eigenlijk ook erg logisch omdat een goede biljartkeu voor iedereen weer anders is. Het is dan ook erg belangrijk dat je een goede biljartkeu vindt die voldoet aan jouw persoonlijke wensen. Zo gebruik je geen snookerkeu bij een potje pool en andersom. Als je naar een biljart en poolcentrum gaat wordt er vaak een keu aangeboden. Deze zijn in de meeste gevallen niet geschikt voor de desbetreffende persoon. Ook is de kans groot dat deze biljartkeus niet bepaald goed verzorgd en behandeld worden. Wanneer je regelmatig gaat poolen of snookeren (of een mooie snooker – of pooltafel in huis hebt staan) is het aan te raden om een eigen biljartkeu te kopen.

Voor elke vorm een andere biljartkeu

Voor elke vorm van biljart gebruik je een andere biljartkeu. Hieronder worden enkele vormen van biljart en de bijbehorende biljartkeus beschreven.

Carambole biljartkeu
De Carambole biljartkeu wordt gebruikt bij carambolebiljart. Carambolebiljart is een vorm van biljart en in het Nederlands is dit de variant die meestal bedoeld wordt met biljart. Het doel van deze vorm van biljart is om zoveel mogelijk caramboles te maken, dat wil zeggen dat de speelbal beide andere ballen geraakt heeft. Hierbij hebben de spelers allemaal een andere kleur speelbal, vaak wit of geel. Als een speler een carambole maakt mag hij of zij nog een keer stoten, anders gaat de beurt naar de tegenstander. Wie het eerst het voorgeschreven aantal caramboles behaalt heeft gewonnen. Voor deze vorm van biljart kan je dan ook het beste een speciale carambole biljartkeu aanschaffen.

Pool biljartkeu
Ook voor poolen heb je ook een speciale biljartkeu. Poolen is natuurlijk weer een hele andere vorm van biljart dan carambole. De verschillen tussen de carambole – en poolkeu zijn onder andere:

  • Het gewicht: de poolkeu heeft een gemiddeld gewicht van 550 gram waar het gewicht van de carambole keu gemiddeld op 500 gram ligt.
  • De lengte: de poolkeu is 145 centimeter lang en de carambole keu 140 centimeter.
  • De diameter van de pomerans. De diameter is van de poolkeu meestal 13 of 13,5 millimeter. De carambole heeft een diameter van 11,5 millimeter.

Info & Utils

Published in woensdag, april 12th, 2017, at 14:34, and filed under Uncategorized.

Do it youself: Digg it!Save on del.icio.usMake a trackback.

Previous text: .

Next text: .

Comments are closed.

Tour de France © 2017. Theme Squared created by Rodrigo Ghedin.